Monday, 20.09.2021, 19:37
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  TURKSE ANGORA
  HERKOMST

  Oorspronkelijk uit Turkije afkomstig en door Italiaanse kooplui naar Europa gebracht. Omdat ze er luxe uitzagen dikwijls als kostbaar geschenk aangeboden aan hooggeplaatste personen en edellieden. Ze waren enorm in trek aan het Franse hof en daardoor ook de Franse Kat genoemd.

  KARAKTER

  Actief, extrovert met een uitgesproken sociaal karakter.  ze zijn intelligent en nieuwsgierig, alles wordt gekeurd en besnuffeld.  Ze zijn enorm speels en gesteld op gezelschap en kunnen zich hechten vaak aan een uitverkoren gezinslid die zacht overkomt.  Ze zijn niet graag alleen, laat ze daarom niet vaak alleen thuis, een goede oplossing is twee Angora's aanschaffen zodat ze iets aan elkaar hebben.  Ze kunnen goed opschieten met kinderen, andere katten en honden.  Ze kunnen hun baas wel moeilijk delen met anderen.

  VERZORGING

  Minimale verzorging, waardoor een wekelijkse borstelbeurt voldoende is om de vacht in een goede conditie te houden. In de rui dode en losse haren verwijderen met een rubberen borsteltje.  Oren reinigen met een oorcleaner en de scherpe nagelpunten regelmatig bijknippen met een goede nageltang.

  LICHAAM

  Stevig, gespierd, lenig en elegant. Klein tot middelgroot lichaam dat relatief lang is met achterpoten die wat hoger staan dan de voorpoten.  Kleine, ronde voetjes met pluimpjes tussen de tenen.  Slanke, middellange, sierlijke hals. Volbehaarde, brede staart, spits toelopend naar het einde.

  KOP

  Wigvormige kop, klein tot middelgroot.  Lange puntige oren hoog op de kop geplaatst.  Grote amandelvormige ogen, enigszins schuin geplaatst.  Middelmatig lange neusrug met lichte welving.

  VACHT

  Aansluitende, halflange vacht, fijn, zijdeachtig van structuur.  Volbehaarde staart, kraag en broek.

  KLEUREN

  Oorspronkelijk wit, heden elke kleur wanneer het gaat om natuurlijke kleuren.  Meest voorkomende kleuren zijn rood, zwart, crème en blauw.  effen of met agouti waardoor gemarmerde (blotched tabby), gestreepte (mackerel tabby) of gevlekte (spotted tabby) vachten ontstaan.  Ook tortie of tortietabby komt veel voor.

  BIJZONDERHEDEN

  Mag niet verward worden met de Engelse Angora, de Oosterse Halflanghaar