Monday, 20.09.2021, 19:52
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  AMERICAN SHORTHAIR
  HERKOMST

  Naar alle waarschijnlijkheid is de American Shorthair ontstaan uit Europese boerenkatten.  Deze katten kwamen met ontdekkingsreizigers en kolonisten in Amerika.  Zij waren erg nuttig op de schepen om het ongedierte te verdelgen.  Aan wal konden zij dan hun "werk" verder zetten op de vele boerderijen.  Uit deze katten is dan de American Shorthair gefokt.

  KARAKTER

  De American Shorthair is een speelse kat die veel ruimte nodig heeft.  Het zijn gezonde, verstandige dieren die goed met andere soortgenoten kunnen omgaan.

  VERZORGING

  Een eenvoudige vachtverzorging: eenmaal per week borstelen en nadien met een zeem nawrijven om de glans te benadrukken. Tijdens de rui voorzichtig borstelen met een massagehandschoen of een rubberen borstel.

  LICHAAM

  Middelgroot tot groot, stevig lichaam dat langer is dan hoog.  Flinke brede borst en goed ontwikkelde schouders.  Gespierde poten van gemiddelde lengte en een zware beenderstructuur met krachtige, grote ronde voeten.  de staart van gemiddelde lengte is breed aan de basis en  aan het einde met een afgeronde punt.

  KOP

  Rond met volle wangen en iets langer dan breed.  Neus van gemiddelde lengte en snuit met vierkante vorm.  Goed ontwikkelde kin, middelgrote oren die wijd uiteen staan met afgeronde top.  Ronde ogen met heldere en alerte uitdrukking.

  VACHT

  Glanzend, kort en dik. Kan volgens vachtkleur en seizoen harder of zachter aanvoelen.  In de winter is de vacht dikker en zwaarder dan in de zomer.

  KLEUREN

  Natuurlijke kleuren; zwart, rood, blauw en crème, al dan niet met witte aftekeningen en/of tabbytekening en een zilveren ondervacht. Soms effen wit. Choclate, burmees en points zijn niet toegestaan.  De oogkleur is afhankelijk van de vachtkleur.  Meestal koperkleurig of groen.  Witten katten kunnen blauwe ogen of odd-eyed zijn.

  BIJZONDERHEDEN

  -