Monday, 20.09.2021, 19:47
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  MAINE COON
  HERKOMST

  De Maine Coon is van de Verenigde Staten afkomstig.  Maine staat voor de staat en 'Coon' is afkomstig van Racoon, wat wasbeer betekent en verwijst naar de lange staart die eens sterke gelijkenis vertoont bij de Miane Coon en de wasbeer. Dankzij lange zeereizen zij deze prachtige katten meegevoerd naar onze omgeving.  Aan boord van de schepen hielpen ze het muizen en rattenbestand binnen de perken te houden.

  KARAKTER

  De Maine Coon is een vriendelijke en steeds goedgehumeurde kat die goed kan omgaan met andere katten.  Ze hebben een groot aanpassingvermogen en kunnen daardoor zowel op het platteland als in de stad leven.

  VERZORGING

  De Maine Coon heeft een halflangharige, zelfreinigende vacht, welke door een wekelijkse borstelbeurt eenvoudig in mooie conditie blijft. In de lente en zomer heeft de kat een ruiperiode, probeer de vacht voorzichtig te kammen, zodat deze niet beschadigd wordt. De vacht mag enkel gewassen worden met een speciale shampoo.  Oren worden gereinigd met een speciale oorcleaner welke men voorzichtig inmasseert en nadien voorzichtig reinigen met een oorstaafje of tissue.

  LICHAAM

  Het gespierde lichaam is langer dan hoog.  Gespierde poten van gemiddelde lengte met zware botten en grote ronde voeten met haarpluimpjes tussen de tenen. De lange staart reikt wanneer hij teruggelegd wordt op de rug, minimaal tot aan de nek.

  KOP

  Gemiddelde breedte en hoge jukbeenderen.  Stevige kin die een rechte lijn vormt met neus en bovenlip. De oren zijn groot en breed aan de basis, hoog op de kop en staan wijd uit elkaar. Typisch zijn de oorpluimen.

  VACHT

  Dicht, halflang, op de buik, flanken en staart duidelijk langer.  De mooie kraag is gewenst.

  KLEUREN

  Bestaan in alle natuurlijke kleuren, zoals bij de gewone huiskatten.  Er zijn ook verschillende kleuren en vachttekeningen mogelijk, en is daardoor van minder belang voor shows.

  BIJZONDERHEDEN

  Zeldzaam zijn witte Maine Coons met blauwe ogen.