Monday, 20.09.2021, 20:50
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  MANX
  HERKOMST

  Afkomstig van het Britse Isle of Man, en naar alle waarschijnlijkheid een spontane mutatie waaruit staartloze kitten gekomen zijn.  de kat heeft zich kunnen voortplanten met soortgenoten op het eiland en daardoor werden steeds meer staartloze katten geboren.

  KARAKTER

  De Manx is een aanhankelijke kat die het goed kan vinden met andere katten, honden en ook met mensen en kinderen.  Ze zijn enorm speels waardoor u de nodige speeltjes moet voorzien.

  VERZORGING

  De vacht heeft niet veel verzorging nodig.  Regelmatig borstelen en zachtjes kammen is voldoende. Regelmatig de oren nakijken en scherpe nagelpunten regelmatig afknippen.

  LICHAAM

  Deze stevige, middelgrote kat heeft een goede bottenstructuur.  De achterpoten zijn langer dan de voorpoten en gespierd. Er zijn vijf staarttypes gekend:

  RUMPY : Kompleet staartloze Manx  
  RUMPY RISER: drie heiligbeen wervels (stuitje)  
  STUMPY: Kort stompstaartje  
  LONGIE: Incomplete, verkorte staart  
  TAILED: Manx met volledige staart

  KOP

  Ronde kop met glooiende neuslijn.  Oren niet hoog aangezet, breed en open aan de basis.  De ogen zijn groot en rond.

  VACHT

  Komt zowel als korthaar en halflanghaar voor. De vacht is heel zacht en voelt dik aan, dit doordat de zachte ondervacht de dekvacht opstuwt.

  KLEUREN

  -Alle natuurlijke boerenkattenkleuren zoals die voorkomen bij de Europese huiskat.  de niet natuurlijke kleuren zijn chocolate en burmees. De oogkleur is van ondergeschikt belang en komen voor in geel, groen, geelgroen.  Witte katten kunnen blauwogig zijn of odd-eyed (een blauw en geel oog).