Monday, 20.09.2021, 20:56
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  PIXIE BOB
  HERKOMST

  Ontstaan uit een kruising van de Costal Red Bobcat en een huiskat. Kenmerkend was dat de eerste kittens polydactyl (meerdere tenen aan de voeten) en een korte staart hadden. Uit een kater en een poes met dezelfde kenmerken ontstond een nieuw ras 'Legendcats'.  Uit dit nest werd een kat gehouden, Pixie genaamd, een ware schoonheid met de wilde gelaatsuitdrukking van de Noorse Bobcat. Met Pixie werd toen doorgefokt met legendarische soortgenoten en zo ontstond uiteindelijk het ras Pixie Bob.

  KARAKTER

  De Pixie Bob is intelligent, actief en nieuwsgierig. Ze kunnen zich goed bezighouden en zorgen ervoor dat het huis vrij is van vliegen, muggen en spinnen. Ze komen goed overeen met kinderen en anderen dieren.  Het is een echte familie kat en echte familie beschermers, ze alarmeren het gezin bij elke vorm van onraad!

  VERZORGING

   Wekelijks borstelen en tijdens de ruiperiode de vacht voorzichtig uitkammen met een borstel van echt haar.  Wassen van de vacht wordt afgeraden.

  LICHAAM

  Stevig en lang.  Poten met een stevige botstructuur, voorpoten korte dan de achterpoten.  Lange, ronde voeten. De staart is kort en buigzaam.

  KOP

  Middel tot grote kop, middelgrote oren met lichte beharing en op de achterzijde eye-spots (vlekken op de oren die van achteraan bekeken de indruk geven dat de kat ogen op de oren heeft).  Middelgrote ogen, goudbruin of groenkleurig. Vooruitstekende wenkbrauwen.

  VACHT

  Komt zowel in korthaar als in langhaar voor. Het patroon in de vacht bestaat uit kleine vlekjes, met of zonder rozetten.

  KLEUREN

  De vachtkeur is middelbruin met warme rode tinten.

  BIJZONDERHEDEN

  Ze hebben een uniek stemgeluid.