Monday, 20.09.2021, 20:55
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  SCOTTISH FOLD
  HERKOMST

  In Schotland is spontaan een nest boerenkatjes met gevouwen oortjes ontstaan. Door middel van geschikte huiskatten en Britse-Korthaarkatten werd een de Scottish Fold of Schotse Vouwoorkat gekweekt.

  KARAKTER

  Het is een vriendelijke, rustige kat.  Ze kunnen goed omgaan met andere katten en ook met honden. Ze zijn uitstekende speelkameraadjes voor kinderen en worden graag geknuffeld.  Ze stellen aanwezigheid enorm op prijs, maar kunnen ook een dagje alleen blijven.

  VERZORGING

  Een minimale verzorging, enkel in de ruiperiode met een rubberen massagehandschoen de losse haren uit de vacht verwijderen. De vouworen hebben niet meer aandacht nodig dan bij andere katten, regelmatig reinigen met een speciale oorcleaner is voldoende.  Scherpe nagelpunten regelmatig bijknippen.

  LICHAAM

  Middelgroot, gespierd en een middelzwaar beendergestel. Geronde romp en korte tot middellange poten.  Ronde, sierlijke voeten.  Staart is middellang tot lang.  Lange spitse staart.

  KOP

  Relatief korte nek met ronde kop en sterk ontwikkelde kaak.  Grote, ronde ogen die vrij ver uit elkaar staan en er vriendelijk uitzien.  Vrij korte neus met lichte stop.  De oren zijn naar voren en beneden gevouwen.

  VACHT

  Dubbele, zachte vacht die veerkrachtig aanvoelt. 

  KLEUREN

  De vacht mag alle kleuren hebben, als ze maar natuurlijk zijn.  Himalaya patroon zoals bij de Siamezen is uit den boze. Chocolate, cinnamon en lilac komen niet voor.  Veel voorkomende kleuren zijn blauw, rood, zwart en crème.  De oogkleur komt overeen met de vachtkleur, meestal is hij koperkleurig of oranje.

  BIJZONDERHEDEN

  Uit gezondheidsoverwegingen worden de Scottish Folds nooit met elkaar gepaard om het risico voor afwijkingen aan het kraakbeenstelsel te voorkomen.