Monday, 20.09.2021, 19:51
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  SIAMEES
  HERKOMST

  De Siamees is afkomstig uit het Verre Oosten.  De dieren kwamen reeds in de 14e eeuw voor in Thailand (het vroegere Siam).  De Britten merkten deze uitzonderlijke kat op in de 19e eeuw en namen een aantal Siamezen mee naar huis om ze daar in verwarmde kassen met tropische planten te houden.

  KARAKTER

  De Siamees heeft een uitgesproken karakter en is in huis altijd duidelijk aanwezig.  Ze staan bekend om hun spraakzame natuur en kunnen urenlang converseren. Ze zijn bijzonder sociaal en als ze geen aandacht krijgen, zullen ze deze zeker opeisen. Ze kunnen goed omgaan met soortgenoten en met honden.

  VERZORGING

  De korte vacht van de Siamees heeft weinig tot geen verzorging nodig.  In de ruiperiode met een vochtige zeem de dode en losse haren verwijderen.  Oren reinigen met een speciale oorcleaner, de nagelpunten regelmatig bijknippen.

  LICHAAM

  Het gespierde lichaam is lang, slank, gespierd en sierlijk.  De poten zijn lang en slank, de voeten ovaal.  De staart is lang en dun en loopt spits naar het einde toe. 

  KOP

  Wigvormig met grote schuingeplaatste oren in een perfecte gelijkzijdige driehoek.  De ogen zijn amandelvormig en moeten zuiver donkerblauw zijn, en staan schuin in de kop geplaatst.  Ze hebben een lange neus zonder inkeping in het schedeldak doorlopend.

  VACHT

  Zijdezacht, erg kort en fijn van structuur.  Weinig ondervacht.

  KLEUREN

  Wit geboren, de gekleurde points aan het gezicht, de oren, de staart en de poten komen pas later tot uiting.-

  BIJZONDERHEDEN

  De 'oude' type siamees wordt nog gefokt onder andere rasnamen zoals 'Aplle Head' en 'Thai'