Monday, 20.09.2021, 19:49
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  BRITSE KORTHAAR
  HERKOMST

  De Britse korthaar is ontstaan door het fokken van geselecteerde huiskatten met Perzische katten.  Aanvankelijk werd vooral de blauwe vachtkleur gefokt.

  KARAKTER

  De Britse korthaar staat bekend om zijn goed humeur, verdraagzaamheid en vriendelijkheid.  Ze gaan goed om met soortgenoten en honden, en kunnen het goed met kinderen vinden wanneer ze goed gesocialiseerd zijn.

  VERZORGING

  De Britse korthaar heeft een goede vachtverzorging nodig.  Wekelijks borstelen met een varkensharen borstel.  Tijdens de ruiperiode de dode haren voorzichtig verwijderen met een rubberen borsteltje. de oren reinigen met een speciale oorcleaner.  De nagels regelmatig bijknippen.

  LICHAAM

  De Britse korthaar is middelgroot tot groot.  Ze moeten een brede borstkas en een korte, gespierde rug hebben.  de poten zijn kort en recht met ronde, stevige voetjes.  De dikke staart is kort tot gemiddeld van lengte met een afgeronde punt.

  KOP

  Zeer massieve ronde kop, met volle wangen en een brede schedel,k op een korte, dikke, gespierde nek.  Kleine oren, breed aan de basis en staan ver uit elkaar.  Grote, ronde ogen die verschillende kleuren kunnen hebben, naargelang de vachtkleur.  De brede neus is kort en recht.  Stevige en goed ontwikkelde kin.

  VACHT

  Korte, stevige vacht die dicht ingeplant is.

  KLEUREN

  Verschillende kleuren, doch de bekendste en geliefdste is effen blauw.  Effen kleuren: Komt voor in wit, zwart, blauw, rood, crème, chocolate en lilac.  De ogen zijn koper tot oranje kleurig behalve bij de witte Brit die blauwe ogen of odd-eyed mag zijn. Andere kleuren zijn parti-colous, tortie, tabby, zilver en colourpoints.

  BIJZONDERHEDEN

  Door kruising met Perzen, kan er in de genen bij paring tussen twee Britse korthaar katten soms langharige kitten voortkomen.