Monday, 20.09.2021, 20:49
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  KORAT
  HERKOMST

  De Korat komt oorspronkelijk van Thailand waar de kat Si-Sawat noemt, wat "geluksbrenger" betekent.  Reeds eeuwen geleden werd reeds melding gemaakt van deze fraaie kat met zacht, grijze vacht met zilveren haarpunten en glanzende ogen.

  KARAKTER

  De Korat is een zeer aanhankelijke katten met een eigen karakter.  Ze houden van mensen in hun omgeving en hebben veel aandacht nodig.  Ze komen goed overeen met andere katten.  Ze zijn intelligent en men kan ze apporteren van nature.

  VERZORGING

  De vacht van de Korat is eenvoudig te onderhouden, éénmaal per week borstelen met een zachte borstel is voldoende.  Knip de nagelpunten regelmatig en maak de oren proper met een speciale oorcleaner.

  LICHAAM

  De Korat heeft een semi-oosters lichaam, dat slank en gestrekt moet zijn.  De voorpoten zijn korter dan de achterpoten.  Door de goed ontwikkelde spieren is de kat zwaarder dan hij oogt.  De staart is van gemiddelde lengte en breed aan de basis, hij loopt naar het einde taps toe en heeft een afgeronde punt.

  KOP

  De Korat heeft een typische hartvormige kop met hoog aangezette grote oren.  De neus is in verhouding met de grootte van de schedel en heeft een lichte stop.  De ogen zijn groot ten opzichte van de kop.  Ze maken een grote indruk als de kat ze wijd open heeft.

  VACHT

  De Korat heeft een glanzende kortharige vacht die als satijn aanvoelt omdat de ondervacht ontbreekt.

  KLEUREN

  Blauwe vachtkleur, waarvan de haarpunten een zilveren tint hebben.

  BIJZONDERHEDEN

  De Korat kent ook twee uitzonderingen namelijk: de Thai Lilac en de Thai Blue Point. Deze worden alleen erkend door de GCCF in Engeland. De Thai Lilac wordt geboren uit twee Korats waarvan beide drager zijn van het chocolade gen en de Thai Blue Point komt voort uit twee Korats die beide drager zijn van het Siamese gen (Himalayan Pattern).