Monday, 20.09.2021, 21:09
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  BLAUWE RUS
  HERKOMST

  De Blauwe Rus valt op door zijn gracieuze verschijning, bijzondere vachtkleur en felgroene ogen. Men gaat ervan uit dat de Blauwe Rus uit Rusland afkomstig is, maar dit kan niet met zekerheid bevestigd worden.

  KARAKTER

  De Blauwe Rus is overwegend rustig van aard en kan urenlang op de schoot blijven liggen.  Ze hebben een hekel aan lawaai en voelen zich daarom niet thuis in een gezin met opgroeiende kinderen.

  VERZORGING

  De vacht de Blauwe Rus heeft betrekkelijk weinig verzorging nodig.  Af en toe borstelen met een zachte borstel.  Niet teveel kammen, daar dit de zachte ondervacht kan beschadigen.  Regelmatig nagels knippen en de oren met een speciale oorcleaner reinigen.

  LICHAAM

  De Blauwe Rus heeft een relatief lang, elegant lichaam.  De lange poten hebben een fijne botstructuur, de voeten zijn klein en ovaal.  De lange staart mag niet te breed zijn aan de basis.

  KOP

  Breed, gematigd wigvormig en niet te lang.  De oren zijn hoog aangezet, breed aan de basis, vrij groot en lopen naar een punt toe.  De binnenzijde van de oren zijn niet of nauwelijks behaard.  De neus heeft een recht profiel en loopt zonder stop in het vlakke schedeldak.  Ogen zijn amandelvormig en wijd uit elkaar geplaatst.  Sterke kin.   Lange en krachtige hals.

  VACHT

  De dubbele vacht is kort, zijdeachtig en fijn van structuur en voelt zeer zacht aan.  De zachte structuur van de vacht is niet te vergelijken met die van een ander ras.

  KLEUREN

  Drie verschillende vachtkleuren.  Blauwgrijs - Wit - Zwart.

  BIJZONDERHEDEN

  De Blauwe Rus heeft een bijzonder prettig en zacht stemgeluid.  Zelfs wanneer ze krols zijn verheffen ze nauwelijks hun stem.