Monday, 20.09.2021, 19:48
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen




































Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  NOORSE BOSKAT












  HERKOMST

  De Noorse Boskat of Norsk Skogkatt lijkt op de Maine Coon en wordt er veel mee verward.  De oorsprong ligt in Zuid-Rusland, Turkije en Iran.  Waarschijnlijk is deze kat met de Noormannen rond de 9e eeuw uit Turkije meegenomen, om de schepen te vrijwaren van muizen en ratten.

  KARAKTER

  De Noorse Boskat heeft een gemakkelijk karakter en is enorm sociaal en tolerant.  Het is een rustige kat die actief en speels is, ze kunnen goed klimmen en spelen graag.

  VERZORGING

  De Noorse Boskat heeft een vettige en waterafstotende vacht waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Wekelijks borstelen en tijdens de hevige ruiperiode de vacht voorzichtig uitkammen met een borstel van echt haar.  Wassen van de vacht wordt afgeraden.

  LICHAAM

  Groot, stevig met sterke beenderen, staat hoog op de poten met langere achterpoten.  Grote ronde voeten met haarpluimpjes tussen de tenen.  De achterpoten staan volledig recht, en de voorvoeten zijn een beetje naar buiten gedraaid.  Lange, dikke, weelderige behaarde staart.

  KOP

  Driehoekige kop met rechte neusrug, zonder stop.  Expressieve ogen die schuin staan.  Oren breed aan de basis, en op de oortipjes soms lynxpluimpjes.

  VACHT

  Halflang met rijke wollige ondervacht.  Gladde, glanzende waterafstotende bovenvacht.  Weelderige kraag, bef en flinke pluimstaart.

  KLEUREN

  Alle natuurlijke kleuren.  Himalayapatroon, en niet natuurlijke kleuren zoals lilac, cinnamon en chocolate zijn niet toegestaan

  BIJZONDERHEDEN

  Het kan tot 2 jaar duren voor de Noorse Boskat zijn uiteindelijke volle vacht ontwikkeld heeft, de volledige lichaamsbouw komt soms pas op 3 jaar tot zijn volle recht.