Monday, 20.09.2021, 20:48
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  OOSTERSE KORTHAAR
  HERKOMST

  De Oosterse Korthaar is het resultaat van kruisingen tussen Siamezen en huiskatten en andere rassen zoals Abessijnen.

  KARAKTER

  Het karakter van de Oosterse Korthaar is in grote lijnen te vergelijken met dat van de Siamees.  Ze kunnen goed opschieten met andere katten en ook met honden, ze kunnen ook goed met kinderen overweg.

  VERZORGING

  De Oosterse Korthaar heeft relatief weinig verzorging nodig.  De zachte, glanzende vacht wordt niet snel vuil.  Eenmaal per week borstelen met een zachte bostel is voldoende. Wassen mag alleen met een speciaal voor katten bestemde shampoo.  Knip de nagelpunten regelmatig en de oren reinigen met een speciale oorcleaner.

  LICHAAM

  Middelgroot met een slanke bouw en fijne botten.  De kat moet lenig, sierlijk en elegant zijn en mag geen grofheid vertonen.  De achterhand is grote dan de voorhand en ze heeft slanke, lange poten, ovale voetjes en de staart is lang en loopt naar het einde smaller toe.

  KOP

  Wigvormige kop met grote schuingeplaatste oren, die samen een perfecte driehoek vormen. Amandelvormige ogen die schuin in de kop staan met een levendige, expressieve uitdrukking.  Lange neus en een neusrug zonder stop.

  VACHT

  Zijdezachte vacht die kort en fijn van structuur is.  Weinig ondervacht.

  KLEUREN

  Kenmerkend zijn groene ogen, met voorkeur diepgroen.  Vachtkleur mag in ontelbaar veel kleuren, met uitzondering van het Siamese himalyapatroon.  De meest geliefde kleuren zijn ebony (zwart) en blauw, maar ook tabby is populair.

  BIJZONDERHEDEN

  -