Monday, 20.09.2021, 20:56
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  RAGDOLL
  HERKOMST

  De Ragdoll kreeg zijn naam omdat hij zich als een lappenpop (Ragdoll) ontspant, wanneer hij opgetild wordt.  De voorouders van de Ragdoll zouden ontstaan zijn uit een Perzische Langhaar.  Ze hebben ook het bloed van Heilige Birmanen, Perzen, Burmezen en huiskatten door hun aderen stromen.

  KARAKTER

  Typisch is het rustige, zachte, meegaande karakter en zijn enorme vertrouwen in mensen.  Opgelet, ze laten zich dan ook gemakkelijk meenemen door een vreemde die aardig tegen ze is. Ze zijn sociaal, evenwichtig en passen zich enorm goed aan, zijn gesteld op gezelschap en houden ervan om geknuffeld en verzorgd te worden. Ze zijn enorm nieuwsgierig en altijd vrolijk.

  VERZORGING

  De vacht is halflangharig en zijdezacht en heeft betrekkelijk weigig verzorging nodig.  Wekelijks borstelen is voldoende.  Oren reinigen met een speciaal daarvoor bestemde oorcleaner en de nagels regelmatig bijknippen.

  LICHAAM

  Groot, gepierd, zeer elegant met een lang lichaam.  Korte, krachtige hals en een goed gebouwde borst.  Middellange poten met zware botten.  Goed behaarde staart.

  KOP

  Wigvormig, van gemiddelde grote met goed ontwikkelde wangen en een stevige kin. Middelgrote oren die ver uit elkaar staan en afgeronde punten hebben.  Neus met licht welving en grote, ovale, blauwe ogen.

  VACHT

  Zijdezacht, middellang met langer haar rond de kraag en op de staart.  In de zomer gedeeltelijke rui.

  KLEUREN

  Drie variëteiten die voorkomen in Seal, Lilac, Chocolate en Lilacpoint: Colourpoint: Crèmekleurig lichaam met donkerder gekleurde extremiteiten - Mitted: met wanten - Bicolour.

  BIJZONDERHEDEN

  Kittens worden wit geboren, later krijgen zen hun gekleurde points aan het gezicht, oren, staart en poten.