Monday, 20.09.2021, 19:34
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  BENGAAL
  HERKOMST

  De Bengaal is in de Verenigde staten ontstaan rond de jaren vijftig, uit een kruising van wilde Bengaalse tijgerkatten en gedomesticeerde katten.  Ze valt op door een opvallend vlekkenpatroon op het lichaam dat doet denken aan wilde katten uit het oerwoud.

  KARAKTER

  De Bengaal heeft veel ruimte nodig en is een nieuwsgierigen actieve kat.  ze kunnen op een appartement leven maar hebben dan wel ruimte en gelegenheid op te spelen nodig.  Het zijn geen echte schoot en knuffelkatten.

  VERZORGING

  De Bengaal heeft relatief weinig vachtverzorging nodig.  Veel borstelen en kammen wordt zelf afgeraden.  Nagelpunten regelmatig bijknippen, en dit reeds van bij jonge leeftijd aanleren.  Oren met speciale oorcleaner reinigen.

  LICHAAM

  Vrij lang, gespierd en goed ontwikkeld, met zware botten.  Achterpoten iets langer dan de voorpoten. Relatief grote, ronde voeten.  Stevige staart van gemiddelde lengte met afgeronde punt.

  KOP

  Kleine wigvormige kop die klein is tot verhouding met het lichaam.  De tamelijk kleine oren zijn iets naar voren gericht, breed aangezet en mogen geen pluimpjes vertonen.  Lange brede neusrug met lichte welving.  Grote amandelvormige tot ronde ogen.

  VACHT

  Opvallend dikke vacht, die kort, glad, zacht en zijdeachtig aanvoelt.  De Bengalen kunnen twee soorten patronen in de vacht vertonen: gevlekt of gemarmerd.  Opvallend kenmerk voor de Bengalen is de zwarte staartpunt.

  KLEUREN

  Gevlekt: duidelijk contrasterende spots.  De vacht behoort spots op de buik een duidelijke M op het voorhoofd en ringen rond de staart te vertonen.  Gemarmerd: Langgerekt patroon.  Duidelijk contrast en helder patroon gewenst.               Kleuren: Bruin, Seal lynx point en sepia seal mink tabby.

  BIJZONDERHEDEN

  Het karakter is grotendeels erfelijk, dus kan u reeds aan de ouderdieren merken welke kitten u aanschaft.