Monday, 20.09.2021, 19:17
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  BALINEES
  HERKOMST

  De Balinees of de halflangharige uitvoering van de Siamees is rond de jaren vijftig ontstaan in de Verenigde staten.  Aanvankelijk werd het ras de langharige Siamees genoemd, maar dankzij zijn gracieuze bewegingen die doen denken aan de danseressen van het eiland Bali is de naam veranderd naar Balinees.

  KARAKTER

  Het karakter van de Balinees is te vergelijken met dat van de Siamees.  ze zijn intelligent, levendig en hebben een sterk eigen karakter.  Ze  zijn speels en kunnen zich dagenlang bezig houden met allerlei speeltjes.  De Balinees is erg gesteld op gezelschap en kan daardoor moeilijk alleen blijven.  Een speelkameraadje is daarom een goed idee, als U veel van huis weg bent.

  VERZORGING

  De vacht is relatief eenvoudig in goede conditie te houden door eenmaal per week te borstelen met een varkensharen borstel en nadien met een grove kam nakammen. Tijdens de rui voorzichtig de losse haren verwijderen met een rubberen borsteltje.

  LICHAAM

  De Balinees heeft een zelfde lichaamsbouw als de Siamees: Gespierd, lang, slank.  de achterhand staat hoger dan de voorhand, de poten zijn slank en lang met ovaalvormige voetjes.  Een lange, dunne staart zonder afwijkingen is ideaal.

  KOP

  Wigvormige kop, die samen met de grote schuinsgeplaatste oren een perfecte driehoek vormt.  Stevig kin, neusrug zonder stop.  De ogen zijn amandelvormig, schuin in de kop geplaatst.  Oogkleur is  bij voorkeur zo zuiver mogelijk. (voorkeur voor donkerblauw op tentoonstellingen)

  VACHT

  Halflangharige, zijdeachtige fijne vacht, die vlak tegen de huid aanligt.  Weinig ondervacht.  De beharing op de staart is lang, zijdeachtig en niet te dik.

  KLEUREN

  De extremiteiten zijn zoals bij de Siamees donkerder gekleurd dan de rest van het lichaam. Seal-en blue points, Red-en creampoints, Chocolate- en Lilacpoints.

  BIJZONDERHEDEN

  Kittens worden wit geboren, de typerende himalayapatroon komt pas later.  de vacht zal zijn kleur houden vanaf een jaar.