Monday, 20.09.2021, 20:46
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  AMERICAN CURL
  HERKOMST

  Recent ras (1981) dat in Amerika ontstaan is door spontane mutatie. Dit ras is daardoor buiten de Verenigde Staten een zeldzaamheid.  Het is een opvallende kattenras met naar achteren gekrulde oren.

  KARAKTER

  De American Curl is een nieuwsgierige, intelligente kat die graag deel uit maakt van het gezin.  Ze houden van knuffelen en staan graag in het  middelpunt van de belangstelling.  Ze zijn zeer goede speelkameraadjes voor kinderen.  Men moet echter extra goed opletten voor de oren die door de gekrulde positie naar achteren extra gevoelig zijn.

  VERZORGING

  Deze kat is zeer eenvoudig te verzorgen doordat de ondervacht vrijwel volledig ontbreekt.  Het is voldoende de vacht één maal per week te kammen met een fijne kam. de nagels regelmatig bijknippen.  De oren mogen enkel met een oorcleaner gereinigd worden, wanneer dit echt nodig is.

  LICHAAM

  Middelgroot, elegant, slank en langgerekt.  Het kan 2 tot 3 jaar duren tot de American Curl volledig uitgegroeid is.

  KOP

  Enigszins wigvormig, en langer dan breed.  De oren zijn minder flexibel, staan rechtop en buigen vloeiend naar met de punten naar het midden van het achterhoofd toe.  Rechte neus.  Stevige kin en grote, walnootvormige ogen.

  VACHT

  Er bestaan zowel kortharige als halflangharige American Curls, de ondervacht is vrijwel afwezig.  Zachte, zijdeachtige vacht.  Oorpluimpjes behoren aanwezig te zijn en de aanwezigheid van kleine Lynxpluimpjes zijn een pluspunt.

  KLEUREN

  De American Curl wordt in alle mogelijke kleuren gefokt.

  BIJZONDERHEDEN

  De gekrulde oren manifesteren zich pas na enkele weken, en op de leeftijd van vier maanden krijgen de oren hun blijvende definitieve vorm.