Monday, 20.09.2021, 21:00
Welcome Guest

Kattenrassen

Tips
Rassen
Site friends
 • Hondenrassen
 • Gratis Startpagin maken
 • Paardenrassen
 • Startpagina
 • Startpagina club
 • Bouw Startpagina
 • Social bookmarking
  Tag cloud
  Statistics

  ABESSIJN


  HERKOMST

  Volgens veel bronnen zou de Abessijn reeds in de tijd van de Egyptenaren aan het hof van de farao's gekend zijn. Treffend is de gelijkenis tussen de huidige Abessijn en de gemummificeerde katten welke bij Egyptische opgravingen teruggevonden zijn. De eerste Abbessijn zou in 1868 uit Ethiopië naar Groot-Brittannië meegenomen zijn.

  KARAKTER

  Abessijnen zijn eigenzinnige en intelligente katten met een sterk karakter. Ze hebben veel aandacht nodig en zullen wegkwijnen als ze alleen achtergelaten worden.  Ze kunnen vrij goed met andere katten omgaan, en kunnen ook vriendschap sluiten met honden.  Abessijnen zijn bekend voor hun nieuwsgierigheid, intelligentie en slimheid.  Ze zijn speels, en als ze uitgespeeld zijn kunnen ze urenlang op de schoot komen liggen om geaaid en geknuffeld te worden.

  VERZORGING

  Men kan de vacht van de Abessijnen makkelijk in goede conditie houden.  In de ruiperiode kan je met een rubberen massage handschoen de doden en losse haren uit de vacht verwijderen.  Buiten de ruiperiode wordt de vacht het beste geborsteld met een borstel en nadien met een stofkammetje gekamd.  De glans kan goed behouden worden door met een vochtig zeemvel over de vacht te gaan.  Knip regelmatig de scherpe nagelpunten weg, en controleer de oren regelmatig en verwijder vuil met een oorreiniger voor katten.

  LICHAAM

  De Abessijn heeft een gespierd, stevig en lenig lichaam.  Het mag niet te groot en te grof zijn, en zeker niet gedrongen.  De poten zijn slank met een fijne botstructuur.  De voeten zijn klein en ovaal.  De Abessijn heef een tamelijk lange staart, breed aan de basis en toelopend naar een punt.

  KOP

  De Abessijn heeft een eerder brede kop die gematigd wigvormig is, de neusrug vertoont een lichte welving en de kin is enorm stevig.  De ogen zijn amandelvormig en schuin in de kop geplaatst.  De relatief grote oren zijn breed aan de basis en eindigen puntig.  Aan de binnenzijde is het oor onbehaard, maar kleine oorpluimpjes op de oortoppen zijn een pluspunt.

  VACHT

  De Abessijn heeft  een veerkrachtige vacht, welke tamelijk kort, fijn en zijdeachtig van structuur is.  De vacht ligt dicht tegen het lichaam aan.  Een te lange, grove of uitstaande vacht wordt als fout beschouwd

  KLEUREN

  De meest voorkomende kleuren zijn de wildkleur of 'Ruddy', sorrel, blauw, fawn, zilver en schildpad, rood en crème.

  BIJZONDERHEDEN

  De kitten van de Abessijnen hebben bij de geboorte een donker vacht, welke bij het volwassen worden langzaam lichter wordt.  Het duurt een aantal maanden vooraleer de definitieve vachtkleur zichtbaar wordt.